Hvad kan en a-kasse gøre for dig?

Du har gået i skole i en lang række år. Først folkeskolen, så gymnasiet eller handelsskolen, så videre på universitet eller en anden undervisningsinstans. Du har endnu ikke oplevet en længere periode, hvor du havde en indtægt, der gav dig det store råderum, du ønskede at have, og derfor har du vendt hver en krone i forsøget på at leve på en sten, spise billigt og fornuftigt, så der også kunne være plads og råd til lidt sjov og ballade i ny og næ. Der er for eksempel mange studerende, der hellere vil bruge deres penge på fest, mad, biograf og lignende aktiviteter, end de vil på tandlægeregninger, kontingenter og andet. Det er jo ikke svært at forstå, at man vælger at prioritere den slags, men det kan også resultere i, at man bliver for sparsommelig og i forsøget på at spare på pengene, ender man med at spare nogle helt essentielle ting væk.

En a-kasse er gratis, mens du studerer

I langt de fleste tilfælde er det gratis at være tilmeldt en a-kasse, mens man er studerende, så der er ingen fornuftige grunde til ikke at melde sig ind i en a-kasse og en fagforening, selvom fagforeningen typisk har et meget lavt studiekontingent. Det er oplagt, at man er medlem af en a-kasse, så man er sikker på, at man kommer ud på den anden side af sine studier med et sikkerhedsnet i stedet for at stå med en uddannelse, men intet job og så blive tvunget ud i et job, som ikke har relevans for din uddannelse for at kunne få en indtjening.people-woman-coffee-meeting-large

Husk at melde dig tidligt ind i en a-kasse?

De fleste a-kasser har  nogle regler om, at man skal melde sig ind i a-kassen senest et år før, man bliver færdiguddannet. Gør man ikke det, bliver man typisk ikke berettiget til dagpenge en periode efter man er blevet færdig med sin uddannelse. Derfor er det særdeles vigtigt, at man husker at meldige sig ind i tide, så man får fuldt udbytte af sit medlemskab. Det er nemlig rigtig dumt at vælge medlemskabet i en a-kasse fra, da det jo netop er gratis, mens man studerer. Når man er færdig med sin uddannelse, kommer der et mindre kontingent, man skal betale, når man er i arbejde, men det er penge, der kan vise sig at være rigtig godt givet ud.