Home » Industri og Erhverv » Mad koster dyrt i klimaregnskabet

Mad koster dyrt i klimaregnskabet

Mad koster dyrt i klimaregnskabet

Maden, du spiser, belaster klimaet og bidrager til den globale opvarmning. Mad koster dyrt i klimaregnskabet. Klimaforandringer kan komme til at ændre vores livsstil. Men det er svært ikke at bidrage til problemet, for mad er faktisk ganske dyrt i klimaregnskabet. Kød er populært på danskernes tallerkener, men det koster klimaet dyrt at producere kød.
En gennemsnitlig danskers kødforbrug belaster klimaet mere end samme danskers forbrug af el, varme, benzin, og diesel.

Du kan godt selv gøre noget for at begrænse dit klimaaftryk. For eksempel ved at spise mindre kød og mindske madspild. Men vi forbrugere kan ikke gøre det alene. Derfor er der brug for at virksomheder, producenter og politikere tager ansvar, og gør det nemmere for os alle at vælge klimavenlig mad.

Du kan reducere din belastning på klimaet med op til 25 procent i forhold til en danskers gennemsnitlige kost ved at spise flere grøntsager og ikke så meget kød. Det har en stor og positiv betydning for klimaet. Så skift en stor del af kødet ud med flere grøntsager. Og når du vælger kød, så spis mere kylling og fisk og mindre af det røde kød fra for eksempel køer og lam.