Staycation eller vacation

Inden for de seneste år er der kommet et, i hvertfald for mig, nyt begreb ind i det danske sprog. Jeg taler her om begrebet ‘staycation’, der ligger sig op af det engelske ord for ferie eller ferierejse, nemlig ‘vacation’. Staycation går i al sin enkelthed ud på, at man, når man har sommerferie, i stedet for at rejse udenlands, bruger tid (og penge eller mindre af samme!) på at blive i Danmark. Man kan her enten lege turist i egen by og i et land, eller man kan tage en slapper derhjemme.

Personligt har jeg holdt ‘staycation’ de sidste mange år. Jeg har så benyttet mig af at rejse til udlandet udenfor sommerferien nogle gange, og jeg vil ærligt indrømme, at jeg virkelig nyder at holde ferie i Danmark. Jeg benytter mig af både at få slappet af derhjemme samt at komme ud og se og opleve ting, men i et tempo, hvor der er plads til at finde ud af, hvad man vil uge for uge.