Vil du lære SEO på 3 timer?

Vil du være supermand i SEO, så er 3 timer ikke nok, men jeg kan da godt give dig nogle fifs, så du kommer hurtigere i mål, og bare kommer lidt igang med seo. Vi har arbejdet med SEO i mange år, og vi vil nu prøve at give dig ngole råd til SEO. For det første er SEO delt op i 3 faser, som du skal have styr på. Først den tekniske SEO, så on-page, som er tekster og titles, og så links til din hjemmeside.

Teknisk SEO – tilkald hjælp

Som overskriften antyder, så er det her, du skal tilkalde hjælp. Det er ikke let at finde fejl, som du ikke kender, og hvis du ikke kender til kildekode, så er du helt lost her. Derfor skal du tage fat på nogen, som kan lave en teknisk SEO analyse til dig. Og jeg ved at firmaer som f.eks. River Online tilbyder en gratis teknisk seo analyse til alle nye kunder. Du kan derfor få en tilbud fra dem, og så giver de dig, de lavest hængende frugter, lige til at servere for din udvikler, som kan lave forbedringerne på dit website.

Du finder ud af hvorfor, din side ikke så nemt kan findes, det kan bla. skyldes at der er en barriere i forhold til når Googles robot kommer forbi dit site, eller det kan være at den ikke kan finde rundt på dit site. Det kan også være at du har meget dobbelt indhold, dvs. det samme tekst på mange af de samme URLer, og alt det her er altså noget hø. For uden at de ting er i orden, så kommer du ingen steder med noget andet. Så start med at få en god teknisk SEO analyse.

On-page optimering

Når du skal lave on-page optimering, så består den igen af flere dele, og den første og vigtigste er din søgeordsanalyse, hvor du skal finde ud af, hvilke søgeord, skal placeres på hvilke sider, på dit website for at det giver mest mening. Du skal finde ud af, hvor mange mennesker som søger på dem hver måned, og når du har fået lavet din søgeordsanalyse, så kommer alt implementeringen.

Når du har findet dine søgeord, så skal du igen med at skrive nogle flotte overskrifter til google (title tags), det er dem som er synlig på Google i søgeresultatet, og dit søgeord for hver enkelt side, skal stå i dette title tag, og derfor kan du sjældent have mere end 2 søgeord, eller 3 stående i sådan en title hvis den skal lyde godt og se godt ud, og det er mindst lige så vigtigt.

Når det er gjort skal der skrives nogle gode tekster til hver enkelt side, hvor dine søgeord indgår i en bestemt ordtæthed, og der er mange diskutioner om hvor meget det er er, men en god regel er 0,5% til 1,5%, så rammer du nogenlunde i midten af hvad alle andre siger på nettet. Dvs. de søgeord, som du skriver i dit title tag, skal stå i denne tekst. Men du kan også sætte flere mindre søgeord ind, som ikke står i dit title tag, men det vil ofte være ord med lav konkurrence og med lav søgevolume, da de godt kan komme op, uden at stå i dit title tag. Derfor kan det være nok at skrive dem i teksten.

Links til dit website

Uden links dur helten ikke, eller sådan noget. Men det er i hvert fald rigtigt, at hvis der ikke er nogen som linker til dig, så er der jo heller ikke noget som anbefaler dit website (set med Googles øjne), og så kan alt andet være lige meget. Du skal have nogle links til dit website, for ellers synes Google ikke du er interessant nok, og jo flere du får jo bedre,,, jaja, men de skal dælme også have en vis kvalitet.

For får du links fra tante Olgas blog, så er det lige meget, hun skriver alligevel kun om at hækle,. og hvis du sælger Porte, er det ikke fedt. Men mindre Tantes blog, har en høj DR (domain rating – kan du tjekke på https://ahrefs.com.) så er det faktisk et godt link, hvis Tante altså vil skrive om, at sin nevø har det fedeste firma, hvor han bare har travlt med at sætte porte i, for så er det faktisk et godt link. Mange tror at links skal komme fra en blog, som kun handler om det samme, som man selv handler med, men det er ikke rigtigt. For at link fra Børsen.dk, er jo et ret godt link, og de skriver om meget. Det skal bare være et link, fra en artikel som handler om det, din side omhandler, og så skal det være fra en høj DR.

Du kan selv kontakte bloggere og høre om de vil lave et indlæg til dig, det koster dog som regel et eller andet. Men pengene er givet rigtig godt ud. Sørg for at få over 100 gode links, fra samarbejdspartnere, bloggere og andre sider, så er du pludselig godt kørende. Og så skal du have is i maven, for dit site rykker ikke op i toppen i morgen, det kommer til at tage lang tid. Så hyr et bureau, hvis du vil have det lavet ordenligt.

Håber du kunne lide indlægget, og del det meget gerne, hvis du synes om det.